Walsen

Walsen worden toegepast voor het aanbrengen van loog, beits, olie en (UV)lak op vlakke producten zoals bijvoorbeeld houten vloeren.

Alle machines zijn ontworpen vanuit een industriële toepassing, vandaar de zeer robuuste uitvoering. Het machineframe , opgebouwd uit 15 mm dik massief staal, en de keuze voor hoogwaardige componenten zoals Siemens frequentieregelingen, zorgen voor een hoogwaardige machine- constructie welke garantie geeft voor een jaren lange betrouwbaarheid.

Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende breedten en uitvoeringen ter beschikking. Al naar gelang de coating, loog, beits, olie of ((UV)lak kunnen er verschillende soorten walsrollen worden gebruikt zoals onder andere natuur rubber NBR , EPDM, spons etc.

Centraal in het ontwerp is dat de machines binnen enkele minuten zijn te reinigen en om te stellen naar een andere kleur coating. Hiervoor is de machine voorzien van een snel wisselsysteem waarbij, zonder gebruik van gereedschap.

Het Soest Test Centre beschikt over alle technieken, uiteenlopend van eenvoudige tot geautomatiseerde machineopstellingen. Graag nodigen wij u uit om gezamenlijk te komen tot de best bij u passende oplossing voor uw project.

Wals model RC en RC-L

 

   RC       RC-L

Geschikt voor het aanbrengen van loog, beits, olie of (UV) lak. Het RC-L model betreft een uitbreiding op de machine om ook (UV) lak te kunnen aanbrengen. Hiervoor zijn zowel de doseerwals als opbrengwals voorzien van rakelmessen en kan de doseerwals in tegengestelde richting draaien. Tevens is er standaard bij het model RC-L een pomp voorzien.

Indien er kleine series, met veel kleurwisselingen, worden gevraagd, is het mogelijk de coating slechts te vullen tussen de walsrollen, waardoor de reiniging van de machine in enkele minuten plaats kan vinden.

 

Wals model RCR-L reverse

    

 

Geschikt voor het aanbrengen van loog, beits, olie of (UV) lak. Het RCR-L model betreft een dubbele wals-uitvoering waarbij de coating,  bij diep gestructureerd hout, door de tegengestelde draairichting van de reverse wals, volledig en diep in de nerf wordt aangebracht.

Indien er kleine series, met veel kleurwisselingen, worden gevraagd, is het mogelijk de coating slechts te vullen tussen de walsrollen, waardoor de reiniging van de machine in enkele minuten plaats kan vinden.

 

Wals model DRM

                

Speciaal voor de kleinere of startende bedrijven biedt het model DRM een economische oplossing voor het oliën van houten vloerdelen.