Spuiten

Spuiten is de methode om loog, beits, olie of (UV) lak, aan te brengen op zowel vlakke als geprofileerde houtproducten. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld vloerdelen, plinten, glaslatten, rabat delen, meubels etc.

Afhankelijk van de gewenste coating, kan het juiste spuitsysteem worden gekozen zoals lucht, airless of aircoat pistolen.

Het Soest Test Centre beschikt over alle technieken, uiteenlopend van eenvoudige tot geautomatiseerde machineopstellingen. Graag nodigen wij u uit om gezamenlijk te komen tot de best bij u passende oplossing voor uw project.

Spuitautomaat model AS

 

 

De spuitcabine is geplaatst tussen twee transportbanden. De automatische spuitpistolen worden pneumatisch aangestuurd door fotocellen en tijdrelais om onnodige over-spray te vermijden. 

De over-spray wordt opgevangen in een daarvoor bestemde opvangbak en kan desgewenst worden hergebruikt.  Machine is voorzien van een filterunit waardoor de afgezogen lucht naar buiten kan worden afgevoerd.

De machine kan worden uitgebreid met uitpoetsborstels om direct na het spuiten de coating gelijkmatig in de houtnerf te verdelen. 
De modellen AS zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, van 300 tot 1300 mm.

 

Spuit-gietcombinatie model SGC

Deze machine is een combinatie van twee technieken namelijk spuiten en gieten te samen.

De machine beschikt over een spuitcabine met aan weerszijden een automatisch spuitpistool om beide lengte kanten van het product te voorzien van een coating. Het vlakke deel het product wordt vervolgens voorzien van een coating middels gieten.

Gieten heeft ten op zichten van spuiten geen enkel verlies aan coating en behoeft daardoor ook geen filters en afzuiging. Een enorme besparing van coating en reiniging wordt hierdoor gerealiseerd, waardoor deze combinatietechniek ideaal is voor bijvoorbeeld plaatmaterialen waarbij de zijkanten moeten worden mee gecoat.

 

3D Spuiten

Voor het spuiten van producten met een complexe vormgeving zoals tafels, stoelen, kozijnen en dergelijke , betrekt Soest een breed assortiment  3 dimensionale spuitrobots van de Italiaanse constructeur CMA Robotics.

 

              

 

 

                              

 

 

Vele verschillende opstellingen van robots zijn mogelijk. Graag adviseren wij U om te komen tot de best bij U passende oplossing.